Motivatie inspiratie

Motivatie inspiratie

Ik heb het "knopje" een aantal weken weer teruggevonden.

Terwijl we met een aantal dames in de geheime facebook groep de boel een beetje op gang krijgen kreeg ik een voorzetje voor het volgende onderwerp: MOTIVATIE Zonder motivatie kun je eigenlijk niks, toch?

 

 

Lichaam en geest

 

Ik wil dat je jezelf gaat afvragen wat jouw motivatie is om te willen afslanken? Als afslanken jouw doel is! Het kan ook zijn dat je al lekker in je vel zit maar bent gestart met waist trainen om je taille meer vorm te geven. En dat je met ons mee wilt doen (gezond eten) voor meer energie in je leven.

 

Motivatie word door je geest gegeven, niet door je lichaam. Je lichaam zal zich gaan aanpassen, zich beter gaan voelen waardoor je het lichamelijk makkelijker gaat volhouden en kunt doorzetten.

 

We moeten dus eerst onze geest in vorm brengen, onze geest trainen. Want daar komt de motivatie vandaan! Ik noem het weleens een knopje wat niet altijd aan of uit te zetten is. Ik ben het knopje zelfs soms maanden kwijt (of jaren). Maar ineens is dat denkbeeldige knopje daar weer, ik weet zelfs waar het zit! Naast mijn slaap, boven mijn oren aan de linkerkant van mijn hoofd. Klinkt stom he?! Maar ik voel dat knopje echt precies daar zo zitten.

En ineens een paar weken geleden was dat knopje daar weer, misschien niet eens "zomaar" op komen zetten want er gaat natuurlijk een strijd aan vooraf. De strijd van: kledingkastdrama's, bikini's, de spiegel en vermoeidheid.

 

Ik wil dat dat knopje niet meer verdwijnt. 

 

Motivatie lijst

 

We weten als vrouw, moeder, ondernemers of wat je ook in het leven doet allemaal dat lijstjes voor ons werken. We hebben een overload aan informatie te verwerken dagelijks en daarbij zoveel te onthouden uit ons hoofd.

Maak dat lijstje dan ook echt! Net als die ene speciale quote die je in huis hebt hangen of misschien zelfs wel als tattoo op je lichaam hebt staan. Een lijstje helpt je te herinneren aan je doelen en dit geeft je motivatie.

 

Ik ga mijn lijstje met je delen, want waarvoor Waist Train ik? Waarom wil ik gezond eten?

 

  • Energie: ik weet met mijn 35 jaren jong dat bepaalde voeding me moe maakt. Maar ook dat bepaalde voeding verslavend is (suikers) en ik deze moet verminderen tot verwijderen. Ik wil meer energie voor mijn kinderen, ze groeien zo snel op! 

 

  • De kilo's. 2 jaar op Curacao wonen heeft mijn gewicht niet goed gedaan. Ik heb totaal in 2 jaar tijd 7 kilo erbij gekregen (lees: erbij gegeten) en ik was al niet slank na 2 kinderen.

 

  • Bikini's! De bedoeling was toch echt om minimaal eens per week een stranddagje / middagje in te plannen. Helaas is zelfs dat soms een kleine strijd. Omdat je gewoon niet happy in je vel zit, maar voor de kinderen zet je toch door. Ik wil zonder schaamte vrij kunnen rondrennen in mijn bikini (of badpak). En ik wil ook dat mijn buik de zon eens ziet (die is nog net zo wit als in Nederland).

 

  • Ik wil sporten, maar ik heb al sinds de geboorte van mijn oudste kind rugklachten. Overgewicht is niet bepaald bevorderlijk hiervoor. En omdat meerdere personal trainers de klachten verergerden moet ik toch echt het heft in eigen handen nemen. 

 

Ik denk dat er gaandeweg nog wel een paar dingen bijkomen, of zullen overlappen. Maar ik heb ze geschreven, dus het staat er om me er dagelijks aan te herinneren. Ik lijst ze in en hang ze resoluut in de keuken (daar waar alle ellende of al het goede begint).

 

Deel jij je lijstje met mij / ons? Ben jij een klant en heb wil je ook gezond eten? Join us ---->https://www.facebook.com/groups/DWIHsupport/

 

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published
* Required fields