De verhuizing van onze voorraad Ann Chery Waist Trainers

 • Geplaatst op
 • 12
De verhuizing van onze voorraad Ann Chery Waist Trainers

Verbeteren van je bedrijf, het is niet altijd makkelijk of leuk!

Soms moet je keuzes maken die niet makkelijk zijn. Ken je dat gevoel? Je hebt iets aan iemand toevertrouwd, het gaat een hele tijd goed en dan ineens de ene fout na de andere fout! Misschien zeg je; maar dat is dan toch helemaal niet moeilijk?

Ik vind het wel heel moeilijk, want ik voel me als bedrijfseigenaar geschaadt in mijn vertrouwen. Mijn bedrijf is als een kindje (cliche, maar het is echt zo!) welke je niet zomaar uit handen hebt gegeven. Als er dan allemaal schade word toegebracht aan wat jij aan je kindje hebt geleerd door de jaren heen voelt het net alsof je even weer vanaf nul moet beginnen.

 

 

Een probleempje

 

We gaan over naar een nieuw warehouse, de reden leg ik je hieronder uit. Eigenlijk had alle voorraad morgen al in het warehouse kunnen zijn, maar het oude warehouse haalt allerlei regeltjes aan voordat we de voorraad mogen laten afhalen of zij deze willen verzenden aan het nieuwe warehouse.

 

Ok helemaal prima, houden we ons aan de regeltjes, maar dan moeten jullie dat ook doen. We krijgen eindoverzichten waar niks van klopt. Op dit moment zijn er zelfs "eventjes" 59 producten compleet verdwenen. (update 08-06-2017: producten zijn terecht en alle voorraad is verzonden aan het nieuwe warehouse! Nog even en we kunnen weer verzenden: YES!)

 

Ik verzamel de hele dag alle bewijzen aan de hand van excel bestanden en meer en krijg vervolgens te horen dat ze er morgen op terug komen. En dit is serieus een aantal uren werk per dag, uren die ik veel beter kan besteden aan jullie online!

 

Ik kan je vertellen ik verkeer momenteel in een lichtelijke staat van crisis. Mede omdat ik niet even naar een ander werelddeel kan afreizen en persoonlijk mijn voorraad kan halen (ja, ik woon sinds 2015 als eigenaar immers op Curacao met mijn gezin).

 

 

De reden voor de verhuizing

 

En dat is dan meteen ook een van de grootste redenen waarom we naar een nieuw bedrijf stappen met onze voorraad en orderverwerking. De laatste paar maanden waren er weleens producten ineens niet meer op voorraad. Ok, een kleine verschuiving kan eens gebeuren. Zou naar mijn mening niet mogen gebeuren omdat producten barcodes hebben en zo alles exact te achterhalen is, maar enfin.

 

Nadat dit ineens vaker gebeurde, en ik keihard kon aantonen dat iets op voorraad moest zijn maar dit niet was, ben ik alles gaan bijhouden in Excel.

Ook kregen ineens klanten verkeerde producten toegezonden, vreemd! Maar dit werd altijd netjes opgelost met een Retourlabel op kosten van dit warehouse en geen extra verwerkingskosten. Althans dat dacht ik tot ik de eindafrekening vandaag ontving. 

 

Ik vroeg ook om een volledige voorraad check en ja hoor, er was van alles scheef. En probeer dan maar eens aan te tonen wat er wel en niet klopt! Met wekelijkse inkopen en dagelijkse verkopen is er bijna geen touw meer aan vast te knopen. Toch hield ik dit even vol met alle excel bestanden, dagelijks updaten, aanpassen en vermelden van tijden aanpassen in verband met gemaakte orders.

 

Natuurlijk heb ik mijn zorgen uitgesproken, alle bewijzen aangeleverd. Maar tot 10maal per week een mailtje met excuus te ontvangen is te vaak.

 

Dus na een paar weken van echt klachten van klanten, continue contact met het warehouse moeten zoeken, hakte ik de knoop door. Ik blijf natuurlijk een ondernemer en had mijn opties een paar maanden geleden, toen er zo nu en dan wat aan de hand was, al onderzocht.

 

 

En hoe nu verder?

 

Op dit moment heb ik de voorraad exact kloppende, nu het oude warehouse nog! Dan zou morgen alle voorraad naar het nieuwe warehouse en kunnen we daar een frisse start maken.

 

Dit alles betekend dat er momenteel geen orders worden verzonden. Het oude warehouse heeft alles stopgezet en het nieuwe warehouse heeft geen producten. Dit hebben we natuurlijk duidelijk vermeld op de site, bij de producten en in de mails die je van ons ontvangt na een bestelling.

 

Ik verwacht dat de mensen aan wie ik mijn kindje in 2015 toevertrouwde alles zullen corrigeren en mijn "verdwenen" producten zullen vinden. Het bewijs staat zwart op wit. En dat ze dan de laatste factuur zullen aanpassen zodat ik die direct kan betalen en mijn producten naar het nieuwe warehouse kunnen.

Ook dat vind ik nogal een dingetje, normaal krijg je als bedrijf 14 dagen de tijd om een factuur te betalen. Ergens zijn ze bang dat ik een laatste factuur niet betaal? In 2 jaar tijd is altijd alles netjes en op tijd betaald. Wat een werkwijze!

 

 

Een positieve swing eraan geven

 

Ja hoor! Doen we ook gewoon! Om alvast te vieren dat we een frisse start gaan maken met een nieuw bedrijf die alles op tijd en correct verzend, geen producten doet verdwijnen, levert met Post NL zodat je ook op zaterdag je pakketje kunt ontvangen geven wij een vrolijk startsignaal aan jou!

 

Zolang de voorraad nog niet in het Nieuwe Warehouse is verwerkt (zal begin volgende week verwerkt zijn!) krijg je 10% korting op alle Ann Chery Waist Trainers Latex met code: WAREHOUSE10%

 

 

Ik hoop dat je deze persoonlijke ondernemers blog leuk vond om te lezen. Al is het onderwerp voor mij even minder leuk natuurlijk....

Ik zou een reactie hieronder erg leuk vinden!

 

 

 

Reacties

 1. AG Jager AG Jager

  Hi Tineke! Ik ben echt zo dankbaar voor een reactie als deze. Heb zo getwijfeld om dit te communiceren op deze wijze. Maar ik zie dat de openheid en het inzicht in de ondernemer zelf toch wel echt word gewaardeerd en daar ben ik heel erg blij om. X

 2. AG Jager AG Jager

  Hi Moene! Alles is goed aan het komen hoor! Volledige voorraad inclusief de "verdwenen" items zijn vandaag verzonden aan het nieuwe warehouse. Komende dagen dus nog even spannend! Ook daar moeten ze wennen aan een nieuw product in het assortiment. Hoe moet het worden verpakt en gecontroleerd enz enz. Lief je reactie XXX

 3. Moene Moene

  Wat doet het me verdriet om je blog te lezen. Het onderwerp dan en de helse tijd die hopelijk snel achter de rug is. Zet m op lieverd. Alles komt vast wel weer goed..

 4. Tineke Tineke

  Ondanks al het werk en tegenslag de tijd nemen om ons te informeren in zo'n open communicatie. Dit verdient lof en is dapper. Veel succes met de nieuwe frisse start

 5. Peonyrose Peonyrose

  Wat erg om dit te moeten horen! Maar geef de moed en hoop niet op, blijf positief in het leven staan, en alles komt oké. Ik ben ook erg blij, dat je je klanten ook graag te hulp schiet met hun vragen over hun maten en welke waisttrainer het beste bij ze past etc. En voornamelijk de klantvriendelijkheid die je aanbiedt. Nogmaals bedankt, Ik wens je veel succes in de verdere toekomst. Mvg een trouwe klant.

 6. Agnes Agnes

  Lief Roxsana, ik waardeer je berichtje! Ja cliche, ik zei het ook al in de blog ;) En alle problemen zijn er uiteindelijk om opgelost te worden. Alleen soms, heel soms ...... (vul maar in hahaha)

 7. Agnes Agnes

  Hi Genevieve, ja verschrikkelijk als je zo op afstand zit. Ze waren betrouwbaar! Ik was ze de afgelopen 2 jaar heel erg dankbaar, maar de afronding laat echt te wensen over. Altijd erbovenop #workaholic

 8. Geneviève Geneviève

  Wat een verschrikking, maar wel goed dat je er zo bovenop zit. Ik hoop dat alles in je voordeel uitpakt, dit kan toch niet waar zijn dat dit zo onprofessioneel door hun wordt afgehandeld? In ieder geval, straks een lekkere frisse start met betrouwbare mensen. Heel veel succes Xx

 9. Roxsana Popken Roxsana Popken

  Wat een verhaal zeg. Heel vervelend dat dit soort dingen gebeuren. Ik wens je al het goede toe met de nieuwe warehouse. Stay positive hoe moeilijk dat soms is. Het klinkt als een cliché, maar het komt goed.
  Gr. Roxsana

 10. Nina Nina

  Wat vreselijk om je - zo ver weg - zo machteloos te moeten voelen. Hopelijk kun je snel weer verder zoals je het al die tijd bedoeld had, zonder frustraties en miscommunicaties!
  Veel succes!

 11. Candice Candice

  Wat erg! Het is al moeilijk om in je eentje wat op te starten en nog erger als men er zo mee aan de haal gaat! Gelukkig ben je er op tijd achter gekomen. Wens je veel succes in de toekomst ik ben en blijf een trouwe klant.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden