Waarom dit een moeilijke beslissing was

Waarom dit een moeilijke beslissing was

Een kijkje in mijn ondernemerswereld tijdens een van de moeilijkere beslissingen sinds 2009

En toen was het eindelijk voorbij. Of moet ik zeggen bijna.... ik blijf een slag om de arm houden uit een soort van angst en onzekerheid. Het is niet zomaar iets om je hele voorraad toe te vertrouwen aan een ander. Al mijn investeringen zitten in mijn webshop, behalve een financieel aspect is het na 8 jaar veel meer dan dat alleen. Dit is mijn droom, hier ben ik in gegroeid, hier heb ik het meeste geleerd. Dit laat ik mijn kinderen na, misschien niet direct deze webshop maar wel mijn drive en uithoudingsvermogen, mijn vechtlust en werkhouding. De uitdaging en de dromen. Ja, dit is ondernemen!

 

 

Welkom in het nieuwe warehouse

 

De plek waar alle waist trainers veilig op de juiste plek liggen en blijven liggen totdat jij een bestelling plaatst. Een plek waar de Waist Trainers zorgvuldig worden gecontroleerd zodat Diewilikhebben.com zich correct aan de Nederlandse Hygiene Wetgeving blijft houden, maar we wel de mogelijkheid tot ruilen kunnen blijven aanbieden.

 

Ben ik opgelucht? Eigenlijk ben ik momenteel even doodop, letterlijk (en dan beginnen we hier ook nog eens aan de hitteperiode. Mag ik klagen? Je vind zeker van niet he! Maar hier word hard gewerkt en dat in 37 graden al om 10 uur in de morgen is niet altijd even makkelijk).

 

 Het weer, loesje

 

Toen ik voor mijn persoonlijke emmigratie diverse gesprekken voerde met meerdere fulfillment bedrijven, volgde ik zoals altijd mijn instinct. En ik gaf alles wat ik al vanaf 2009 zelf deed als; inpakken, verpakkingen inkopen, etiketten uitdraaien en plakken, pakketten naar Post NL rijden (deadlines!), controleren, ruilingen verzorgen, voorraad bijhouden en waarschijnlijk nog wel meer, uit handen in 200% vertrouwen.

 

De doelstelling van het uit handen geven van dit proces in een webshop, is ruimte overhouden voor andere aspecten van ondernemen. Nu was er bij mij nog wat anders aan de hand want ik zou het land binnen een paar maanden gaan verlaten. (Ik zal je binnenkort eens vertellen wat mijn beweegredenen om te emmigreren waren en hoe dit in zijn werk ging als je dat leuk vind!)

 

Maar na 2 jaar ging er zoveel mis (lees hier mijn 1e blog over dit onderwerp maar eens) dat ik op 9000 kilometer afstand een bedrijf moest zien te vinden die op 1 lijn met mij zat. Een nieuw bedrijf aan wie ik mijn volledige voorraad, mijn bezittingen opnieuw aan moest gaan toevertrouwen. Het onderzoeksproces tot aan het daadwerkelijke doorhakken van de knoop heeft 3 maanden geduurt.

 

Maar nu is het dan zover. Sinds vandaag is de koppeling klaar tussen de webshop en het CMS systeem van het warehouse. Morgen puntjes op de I (want er ging nog een klein dingetje mis vandaag) en dan kan ik de knop weer omzetten. Hoop ik....

 

 

De voordelen

 

Nu heb ik weer een goed overzicht van de voorraad zodat ik gerichter kan inkopen. Nieuwe dingen door ontwikkelen welke ik heb moeten laten liggen de afgelopen maanden door dit alles. Een uitbreiding in producten, denk aan nieuwe printjes, nog meer keuze en zelfs meer voor mannen! (beginnen we gelijk mee!)

 

Iedereen nog sneller te woord staan want ik ben geen uren meer bezig per dag met alles controleren en in de gaten houden en mensen op de vingers te tikken! Niks is leuker in dit beroep dan een klant te woord staan. Soms wil je meer info, soms wil je je ervaring delen, soms wil je tips bij het Waist Trainen. Klantenservice is eigenlijk altijd gezellig en ik ga er weer meer van genieten!

 

En we kunnen weer 24 uurs levering aanbieden! Lekker terug naar Post NL, maar wel verzekerd (geen onnodige risico's), en met levering op zaterdag. Dat mistte ik toch wel de afgelopen anderhalf jaar dat we met DPD verzenden.

 

 • Zeg eens eerlijk! Vind jij leveren op zaterdag ook belangrijk bij online winkelen? Wat vind je nog meer heel belangrijk bij online shoppen?

 

Mijn vorige en 1e persoonlijke blog kreeg ik totaal onverwacht zulke lieve reacties op! Werkt verslavend (knipoog). Zou je nu weer of ook de moeite nemen om op dit artikeltje te reageren, ik geef je ook altijd persoonlijk antwoord.

Alle feedback is welkom. De instelling is als de foto bij dit artikel: Elk einde is een nieuw begin van iets. Na een emmigratie heb ik natuurlijk al wel een beetje ervaring met een nieuw begin.

 

 • Ik wil graag weten of je meer zou willen lezen over ondernemen, emmigreren of een combinatie van beiden. Als je me dat verteld kan ik uit 8 jaar ervaring de meest interessante informatie en verhalen proberen te filteren. En dit allemaal dan zo duidelijk mogelijk met je delen.

 

 

Reacties

 1. Agnes Agnes

  Bedankt Nina, de bedoeling is om wekelijks iets zakelijks/persoonlijks te gaan delen. Zolang er op gereageerd word is dat een stimulans. X

 2. Agnes Agnes

  Hi Judith,

  Een reactie van jou vind ik helemaal leuk. Maanden terug hebben we het hier al eens over gehad. Ik denk dat het eindelijk tijd is. En uit jou mond als blogger die ik zelf volg en die zelf heel open schrijft (www.mommylovespink.nl) extra leuk! X

 3. Agnes Agnes

  Hi Sue! Dankjewel, dan gaan we dat doen! Emmigreren en ondernemen het staat genoteerd. X

 4. Sue Sue

  Heel leuk je verhaal zo. Zeker fijn om te lezen en niet te vergeten hoe je erdoorheen geslagen ben en ervoor bent gegaan. Mag je zeker trots op zijn. Ik zou het ook leuk vinden om idd wat meer over het ondernemen en emigreren te willen lezen. Keep up the great work.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden