Ik wil afvallen!

Ik wil afvallen!

Wat hebben wonen in de tropen, mijn beroep en gewicht met elkaar te maken?

Ik dacht, als ik op een tropisch eiland ga wonen word ik vast sneller slank. Want het is zo warm dus je zweet alles er vanzelf af! En eerlijk, de eerste paar maanden verloor ik de kilo's. Van puur zweten, bedenk wel je loopt nog in hetzelfde tempo als waar je vandaan kwam en wat de temperatuur toeliet.

Het duurde echt een hele tijd, maar na bijna 2 jaar kan ik zeggen dat ik mijn tempo toch wel heb aangepast. Je kunt in plus 30 graden gewoon niet zo snel. Winkelen? 3 op een dag maximaal en dan vooral langzaam in de winkels rondlopen in de airco om op te laden zodat je weer naar buiten kunt gaan. Om vervolgens in je auto te stappen en snel de airco daar weer aan te zetten.

 

 

Slank in de tropen?

 

Het feit is dat mensen over het algemeen niet zo slank zijn in de Caribbean. Hoe komt dat toch? Allereerst willen we niet mager of superslank zijn. "Thick" is wat we willen zijn! Maar behalve dit willen zijn ligt het ook aan AL DAT LEKKERE ETEN! En ik denk dat ik het aan den lijve heb ondervonden. Food!!! Alles draait om gezelligheid en eten. Laat eten vooral, want de Trucki Pan (Foodtrucks) gaan pas tussen 8 en 9 in de avond open.

 

En in de hitte heb je gewoon geen zin om elke dag in de keuken iets voor je gezin in elkaar te flansen. Wij vrouwen en moeders weten zelf hoe het is om voor een gezin te koken. De een lust dit niet en de ander dat niet met als gevolg dat je vaak 2 gerechten moet koken. En laat ik nou zelf geen zin in geen van beide gerechten hebben die dag.

 

Maar ooit was ik dun (rond mijn 18e) en dat vond ik ook echt niet fijn! Ik wil geen slanke den zijn, dat voelt niet goed en past niet bij mij. Mag best nog een beetje spek aanzitten als het maar in proportie is. En na 2 kinderen en die kilo's ben ik wel blij met mijn benen, heupen en een beetje billen. Mijn grootste hekelpunt is mijn buik en bovenarmen.

En ik hou wel van gezond eten! Lekker veel groente en salades. Met het ruime fruit aanbod hier kun je ook van alles bedenken aan smoothies en drankjes en salades. En wat dacht je van verse vis (met mate, denk om je chlorestorol!)

 

Het is gewoon best veel werk om naast dat koken voor iedereen (de man moet rijst, eten is geen eten zonder rijst en vlees!) zelf nog je uitgebalanceerde pot klaar te maken. En salades zijn ook geen dagen lang te bewaren in de koelkast. Sowieso bederft eten supersnel hier in de warmte dus het gebeurt ook regelmatig dat er eten is blijven staan buiten de koelkast (we hebben mede hierdoor 4 zeer gelukkige honden rondlopen).

 

 

2 jaar en 8 kilo verder

 

Maar goed, we zijn nu dus bijna 2 jaar en 8 kilo verder (!!!) en neem van mij aan dat is niet leuk op een eiland waar je minimaal eens per week in een bikini of badpak moet. Hoe heb ik het zover kunnen laten komen? Ik die zelf een webshop in Europa met waist trainers heb?

Ik zal je het uitleggen, maar al mijn punten bedoel ik niet als excuus. Want als ik echt mijn doorzettingsvermogen ook op dit gebied had laten gelden dan was ik nu slanker geweest dan ik ooit in Nederland was (ik bedoel met al die bikini momenten hier!).

 

Ik houd van eten, laten we dat voorop stellen. Ik houd van eten proberen, zolang er geen pootjes en staartjes aan zitten vind eigenlijk alles prima. Met pootjes en staartjes bedoel ik eten als garnalen, inktvis, varkensstaart in gerechten enz.

 

Ik heb een zittend beroep. Als online ondernemer zit ik achter de laptop. Niet bevorderlijk voor je gewicht. En ik doe niet alleen Diewilikhebben.com ik doe ook de marketing voor een ander bedrijf hier op het eiland en de website en marketing voor het bedrijf van mijn man!

 

Het is hier heet! En we hebben het eerste jaar een El Nino jaar gehad (extreme hitte en droogte) en we lijken er onverwachts dit jaar nog 1 achteraan te krijgen. Dat betekent gevoelstemperaturen van plus 35 graden. Ik vraag me serieus al maanden af (na een mislukte poging van 4 weken met een Personal Trainer) hoe ik ooit ga sporten in dit weer.

Een sportschool vind ik namelijk saai en demotiverend (al die al perfecte lijven), maar dat is wel de enige plek waar ik dan in de airco zou kunnen bewegen. In ben niet sportief van huis uit (daarmee bedoel ik niet opgevoed met sporten) en heb in het begin een PT nodig. Iemand die mij over mijn grenzen heen pushed, zodat de scherpe randjes eraf gaan. Ik heb al een paar opties aan PT's in mijn achterhoofd en wanneer ik deze "uitprobeer" zal ik dit met jullie delen.

Ook yoga lijkt mij best leuk en rustgevend om te doen, ga ik ook achteraan. Of dansen? Hah, al schrijvend ontdek ik dat er toch wel een paar leuke bewegingsactiviteiten mogelijk zijn.

 

Je doet hier alles met de auto, er zijn vrijwel geen fietspaden en de stoepen lopen ook niet overal door. Dit zorgt er weer voor dat je minder beweging krijgt.

 

Had ik al verteld over de COCKTAILS? Zelfs als je geen alcohol liefhebber bent ga je het wel worden hier. Mojito's strawberry op een terrasje, of een Sex on the Beach. Dit zijn mijn favorieten. En we weten, cocktails met alcohol is pure suiker.

 

 

Nog een verrader hier is alle zoete frisdrank. In Nederland gaf ik niks om Cola, maar hier is er niks lekkerder dan een ijskoude Coca Cola in een flesje (van meteen een halve liter).

 

Dan mijn geliefde Waist Trainers, je zou misschien de illusie hebben dat ik als expert zelf een hourglass figuur zou moeten hebben, maar helaas. Ik weet dat Ann Chery waist trainers voor de volle 1000% resultaat hadden gegeven maar het was me gewoon te warm om te dragen! Het lukt me een paar uurtjes in de ochtend en daarna stik ik erin. Ik droeg er altijd al hemdjes/topjes onder voor extra zweetopname, maar hier kun je je topje daarna bijna uitwringen. Het zou anders zijn als ik in mijn kantoor airco had. 

 

Had ik al vermeld dat ik inmiddels alweer 35 jaren jong ben? Ja, ook leeftijd speelt een rol. Het lichaam na 2 kinderen trekt niet meer zo snel in model als 10 jaar geleden. Ook weet ik dat ik last krijg van bepaalde voeding, ik moet persoonlijk bijvoorbeeld niet zoveel brood en rijst eten.

 

 

Tijd voor een plan van aanpak

 

Om in beweging te komen start ik met wandelen, wel is dit alleen mogelijk na 5 uur in de middag of heel vroeg in de ochtend in verband met de zon. En zelfs in het donker is het gemiddeld nog 27/28 graden dus door mijn slechte conditie ben ik dan zelfs in 10 minuten nat van het zweet.

Maar we moeten ergens beginnen, dus dit zal het worden. Ik loop naar beneden (zit een beetje op een bergje) en ben in 15 minuten beneden (langzaam tempo, we hebben ook niet echt fatsoenlijke stoepen hier). Dan langs zee waar een parkje net mooi word aangelegd en waar wel meer mensen wandelen. Als ik wil zou ik zelfs even het water in kunnen om af te koelen want er is een klein strandje. Wel een strandje met veel stenen dus dan maar waterschoentjes aanschaffen ofzo (luxe probleem?)

De uitdaging hierin word als ik een andere route neem, waar ik uitkom in een zeer toeristisch gebied, ik al het eten en cocktails onderweg ga negeren ( ;-) ).

 

Ik zal mijn Waist Trainer (maat XL/38 zit best strak op dit moment) weer dagelijks dragen, met een minimum van 4 uren per dag. Ik zal ook meten en dit met jullie delen. Als je meedoet en ook een Waist Trainer draagt is dat natuurlijk helemaal leuk!

 

Ik maak weekmenu's die je als klant GRATIS krijgt bij een bestelling (doe mee!). Een menu met niet te moeilijke maar wel smaakvolle recepten. Recepten die makkelijk te varieren zijn. Niet iedereen kan weken leven op alleen ei, kip en griekse yoghurt om af te vallen! Ik wil gewoon lekker blijven eten, en dat kan!

 

En ik houd 1 cheatdag per week. Op deze cheatdag mag ik mezelf verwennen met iets wat ik echt lekker vind. Of Trucki pan halen, stukje cheesecake of een cocktailtje ergens drinken.

 

Natuurlijk wegen en meten we van te voren en houden we dit bij. Niet paniekerig gaan bijhouden, dus niet dagelijks maar eens per week.

 

En we noemen het geen dieet, we weten allemaal dat we al tientallen keren een dieet hebben gedaan en alleen het woord al doet ons falen (is mijn ervaring). Dus laten we het gewoon een gezondere levensstijl gaan noemen. Iets waar we behalve slanker en strakker in ons vel ook gelukkig en energieker van worden. Heb ik helemaal nodig in de warmte hier, meer energie!

 

 

Het Gratis Weekmenu

 

Als dit niet open en bloot was weet ik het ook niet meer. Maar ook dit is mijn leven als ondernemer. Ben je een klant van mij en ben je ook bezig met afvallen, gezonder leven? Ik lees graag over jou persoonlijke ervaring en tips.

 

Wil je mijn weekmenu ook volgen? Je krijgt deze gratis en automatisch via mail tot eind juli wanneer je een bestelling plaatst. Heb je eerder besteld doe me dan een berichtje en ik mail je het weekmenu direct toe.

 

Wil je mijn resultaat volgen en mag ik die van jou volgen? Laat dan een reactie hieronder achter met je naam en mailadres.

 

 

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden