resultaat na 2 weken gezond eten & waist trainen

resultaat na 2 weken gezond eten & waist trainen

En de vraag is, na 2 weken mijn eigen samengestelde menu en Waist Trainen, ben ik afgevallen?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen wegens een klein trots momentje: ruim 3 kilo gewicht eraf en maar liefst 6 hele centimeters van mijn buikomvang! En dat door niet te dieten maar lekker en gezond te eten. En mijn waist trainer met regelmaat te dragen. Nog een paar weken dat maak ik een foto voor jullie van mezelf! 

Natuurlijk ben ik trots op mezelf! En nee, ik ben totaal niet uitgehongerd geweest, heb weinig moeite gehad met gezonder eten tot nu toe. Ook omdat ik mezelf zo nu en dan wel wat blijf gunnen. 

 

 

Cheatmomenten

 

Als voorbeeld, onze dochter gaat naar VWO 3! Hartstikke trots, en daar heeft ze hard voor gewerkt, wat dacht je van 5 talen! Spaans, Engels, Nederlands, Frans en Papiamentu! In jaar 1 en 2 op het voortgezet onderwijs kom je eerst in een zogenaamde "wiebelklas Havo/VWO". Ze was in Nederland in groep 8 met de Cito toets op Gymnasium niveau uitgekomen. Maar dat niveau behaal je dus pas na 2 jaren van inzet. Er is hier op Curacao geen scheiding tussen Atheneum en Gymnasion, het is een verzameling van de niveau's onder het VWO.

Dat is dan een momentje, als je haar van de uitslag ceremonie op school haalt, dat je vraagt: WAT WIL JE NU ETEN? Het was een uur of 11 in de ochtend en ze smachtte naar een dikke vette Johnny Cake met ham en kaas. Dan eet je gewoon lekker met je kind mee! Zonder spijt en zonder gevolgen.

 

 

Zondagen of feestdagen op Curacao 

 

Vandaag is Dia di Bandera hier op Curacao, letterlijk vertaald: Dag van de Vlag. Een soort van 4th of July zoals in Amerika.

Toevallig wel (stom dat ik dat vorig jaar niet besefte) maar ik heb mij in Nederland bij de gemeente uitgeschreven op 2 juli, exact 2 jaar geleden! Nog 5 dagen dan woon ik hier 2 jaar.

 

 

Maar ik dwaal af, wat ik wilde vertellen:

Op Curacao is elke gelegenheid een reden tot een feestje. Dus vandaag een drukte op de weg, in de stad, bij elke snek (snack). Allemaal eten en etensgeuren onderweg. Denk aan de geur van BBQ om de kilometer, letterlijk!

Goed geen reden tot paniek, maar we besluiten deze zondag om naar San Pedro te gaan (Hato Vlakte, heerlijk ruige natuur, compleet uitwaaien en klimmen van de rotsen op zoek naar nog meer drijfhout) en daarna een duik in de zee te nemen. Uhmmm ik had een bikini aan vandaag? #achterafbesefmomentje 

 

Maar ik had niks voorbereid, geen lekker stuk omelet meer in de koelkast, of een salade om snel in elkaar te zetten. Maar wel echt honger terwijl we onderweg waren naar.

Tja, vakantie is om de hoek, het is een beetje een feestdag hier dus dan vraag je de kinderen wat ze willen eten: KFC!!! Goed, prima, hebben een heerlijke salade voor mama, niet direct gezond maar beter dan de rest. Alleen de man wilde niet (eerlijk is eerlijk, wij als volwassenen krijgen op de een of andere manier altijd last van onze darmen van KFC).

En toen... aaahhh een grote M langs de weg. En ja hoor, daar sta je in de MacDonalds. De salade zag er niet smakelijk uit. "Mevrouw, we hebben een actie vandaag: een gratis Sunday ijsje bij een Big Mac Menu". Dochter wil dit, man wil dit, zoon een happy meal menu. En ja hoor, doe mij ook maar een Big Mac menu dan.

 

Ik heb dat menu gegeten als een paard hahahahaha, ik had echt honger. Maar nogmaals, moet kunnen toch! Een cheatday, een cheat maaltijd. Helaas werd ik er dus echt niet lekker van. Voel me nu misselijk en heb buikpijn.

En dat zegt in feite al genoeg! Voelde me de hele week goed in mijn vel met al mijn groenten, fruit, zoete aardappel en andere heerlijke dingen.

 

 

Mijn week 3

 

Ik begin morgen dus zonder problemen aan mijn week 3! Wat zou jij doen met 6 centimeter van je buikomvang af en 3 kilo lichter! Bikini's here I come!

 

Beweging, dat blijft een probleem hier. Excuses genoeg heb ik ervoor: werk teveel dus geen tijd, te warm en nog veel meer.

Ik ben begonnen (met heel veel moeite!) met lichte been en buik oefeningen. Denk dat ik dit gewoon even moet doorzetten en dan beetje bij beetje moet uitbreidden. Beweging is wel nodig! Want wat zie ik na deze paar kilo's eraf aan mijn lichaam, dat is dat de huid slapper word. En ik zie het nu eerst aan mijn bovenbenen. Dat is mijn angst wel, dat je afvalt en dat je lichaam niet word zoals gehoopt. Daarom wil ik echt rustig afvallen en geen crashdieten doen!

En wandelen, het komt er niet van. Hoop in de vakantie van de kinderen dan maar heel vroeg in de ochtenden dit op te gaan pakken.

 

Er komt een drukke week aan, met de jongste nog 1 week naar school, de oudste hier en daar nog een paar uren. Ik ga druk het menu afronden, en een ieder mailen vanaf morgen die het Weekmenu gratis bij hun bestelling van me heeft ontvangen!

Dan hebben we de rest van de arbeid nog en het is administratie maand.

 

Ik zou een 2e weekmenu schrijven en ik kan je vertellen dat deze bijna af is. Wat ik namelijk probeer, is het menu al naar een maand uit te breidden. Dan kunnen we met zijn allen aan de slag!

 

 

Wil jij ook meer energie en iets slanker in je vel?

 

Heb jij al weekmenu 1 bij je bestelling ontvangen? Ben je het al aan het eten, lekker? 

Wil jij nog weekmenu 1 gratis ontvangen? Dit weekmenu is zeer compleet met boodschappenlijst, ruimte voor notities en heerlijke gerechten staan erin.

Dit menu is zo uitgebreid dat je zelf ook weer inspiratie krijgt tot het sneller maken van gezonde recepten. Ik schrijf dit menu voor iedereen die hard moet werken door de week en wellicht net als mij ook nog kookt voor een compleet gezin. Gezond eten zonder al die poespas, maar het zo opbouwen dat je menu's voor je gezin kunt combineren met je eigen eetroutine. Wat uiteindelijk tijd bespaart.

 

Misschien heb jij ook al resultaat in de afgelopen 2 weken! Laat dan zeker wat van je horen!

 

 

Reacties

  1. Monique ten Broeke Monique ten Broeke

    Ik zou graag weekmenu 1 nog willen ontvangen. En als je 2 ook snel klaar hebt, zou ik die ook graag willen. Dat begrijp je zeker wel. ;-)

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden